Home / Ekonomi / Teslas årsstämma: Elon Musk sammanfattar 2020

Teslas årsstämma: Elon Musk sammanfattar 2020I kväll öppnade Tesla sitt årsmöte för aktieägarna och det efterföljande batteridagsevenemanget. Under årsstämman sammanfattade Elon Musk, VD för Tesla, året.

– Det har varit ett fantastiskt år, tack för ditt stöd. Tack till alla som köpte en Tesla. Det har varit ett bra år och vi har många bra år framför oss, Elon Musk inledde mötet.

En av årets höjdpunkter är Elon Musks nya fabrik i Kina, som invigdes i början av mars i år. Fabriken byggdes på otroligt 15 månader. Planen är att fortsätta expandera anläggningen och så småningom producera en miljon bilar per år.

Årets andra höjdpunkt är serieproduktionen av Tesla Model Y. Elon beskriver Model Y som den smidigaste starten någonsin och som ett bevis på att Tesla börjar bli bra på att bygga bilar. “Även om det är lätt att bygga en prototyp, är det en otrolig utmaning att skala upp till massproduktion”

;, säger Elon.

Årets tredje höjdpunkt fyra kvartal i rad med positiva resultat. Utmaningarna framför oss är att förkorta leveranstiderna. Om Tesla kan minska tiden det tar att beställa, tillverka och leverera till kunden kan Tesla öka vinsten ytterligare, förklarar Elon.

Ett sätt att göra detta är att bygga nya fabriker närmare kunderna. Därför har den fortsatta utbyggnaden av fabriken i Kina och färdigställandet av den nya anläggningen i Europa högsta prioritet.

Fortsätt läsa: Tesla Battery Day Recap – Tesla halverar batterikostnaderna med 57 procent.
Source link