Home / Ekonomi / Stor affär i PR-industrin – JKL ansluter sig till det amerikanska byrån

Stor affär i PR-industrin – JKL ansluter sig till det amerikanska byrånSedan 1985 har JKL varit ett av de mest kända PR- och PA-byråerna i Sverige. Under de senaste åren har byrået genomgått ett antal förändringar när det först köptes av Leo Burnett och senare av Publicis. I april 2017 slogs de samman med det offentliga CNC-kontoret med 12 kontor i åtta olika länder.

Nästa steg i riktning mot internationalisering är agenturets kollaps med New York-byrån Kekst. Kekst fokuserar på konsultverksamhet inom finansiell kommunikation relaterad till förvärv, börsnotering och aktieägaraktivism.

De två byråerna har tidigare arbetat nära varandra.

JKL som varumärke kommer att förbli på den svenska marknaden, men byrån får en ny logotyp som signalerar en internationell byrå med rötter i Sverige. Internationellt kommer de dock att bli kända som Kekst CNC.

̵

1; Ett globalt perspektiv blir allt viktigare i dagens affärsmiljö där affärsmodeller kan domineras av digitalisering och förändrade aktieägarnas förväntningar. Våra kunder behöver alltmer en stabil partner som kan ge företagskritisk rådgivning till de globala marknaderna där de är verksamma. Styrelsen och ledningen kan lita på att Kekst CNC fortsätter att hjälpa dem att stärka aktieägarens förtroende och bidra till hållbart värde, säger Jeremy Fielding med VD för Kekst CNC.

Vid samgåendet kommer JKL att ha kontor i Stockholm, Bryssel, London, Berlin, Frankfurt, München, Tokyo, Seoul, Abu Dhabi och Hong Kong

Förra året hade JKL cirka 113 MSEK med en nettomarginal på 9,13 procent. d, s, id) {
där js, fjs = d.getElementsByTagName (s) [0];
om (d.getElementById (id)) återvänder;
js = d.createElement (s); js.id = id;
js.src = "http://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.10&appId=828424243985515";
fjs.parentNode.insertBefore (js, fjs);
} (Dokument, skript, facebook-jssdk));
Source link