Home / Världen / Sista (?) EU-dödar för Mogherini | Aftonbladet

Sista (?) EU-dödar för Mogherini | Aftonbladetav TT

Foto: Francisco Seco / AP / TT

EU: s utrikeschef Federica Mogherini på väg till måndagens utrikesministermöte i Bryssel. [19659006] Sudan nya premiärer minister sarskilt inbjuden nr EU: s utrikesministrar möts i Bryssel.

EU: s utrikeschef förbereder samtidigt sina avskedsord.

Turkiets inmarch i norra Syrien och läget i Azerbajdzjan och kring Persiska viken är några av ämnena måndagens gillade. Dessutom tas även ett formulerar självmord mot fortsatta sanktionär mot Venezuela.

Huvudnumret annars avslutande lunchen med Abdalla Hamdok.

– Vi kommer att träffa sudaner premiärminister för en diskussion om hur EU kan göra det till fredsprocessen och landets återhämtning, förklarar EU: s utrikeschef Federica Mogherini på väg in till kötterna i Bryssel.

Hamdok tillsammans över Sudan i början av september i spetsen för en övergångsregering, sedan mångårige presidenter Omar al-Bashir avgick i våras efter stora demonstrationer.

Mogherini förbereder sig samtidigt tidigare för tisdagens försvarsministermöte, som bland anna ska avhandla relationserna mellan EU och Nato. Frågan har blivit extra het med tanke på uttalandet från Frankrikes president Emmanuel Macron i förra veckan om att Nato-samarbetet för tillfället är "hjärndött".

Tisdagens kan bli Mogherinis sista som utrikeschef, om nästa EU-kommission tillträder som planerat från 1 december. När det sker kommer italienskan att efterträdas av Spaniens nuvarande utrikesminister Josep Borrell.


Source link