Home / Vetenskap & Teknik / Google introducerar fildelning i närheten för enheter i närheten

Google introducerar fildelning i närheten för enheter i närhetenGoogle har just släppt sitt svar på Apple AirDrop Dela i närheten – En plattform som företaget skriver har utvecklats i flera år. Från och med idag är funktionen tillgänglig för enheter med Android 6 och högre.

Delning i närheten sägs vara ett alternativ till att skicka filer över Internet och via meddelandetjänster. När användare delar i närheten visas alla enheter i närheten som kan ta emot filen. Mottagaren meddelas sedan och kan avvisa eller acceptera överföringen.

Funktionen väljer automatiskt det protokoll som den tycker är bäst lämpat, t.ex. B. Bluetooth, Bluetooth LE, WebRTC eller P2P Wi-Fi. Allt fungerar också i offline-läge. Filer kan också skickas anonymt och Google skriver att systemet är designat med integritet som ryggraden.

Användare kan välja om deras enheter ska identifieras av utvalda kontakter, alla kontakter eller inte alls. Under de kommande månaderna kommer Chrome OS också att få stöd för Share Share för att förenkla fildelning mellan din dator och telefon.

Google Pixel-serien såväl som utvalda och icke namngivna Samsung-modeller kommer först. Närliggande lager fortsätter att spridas under de kommande veckorna.


Source link