Home / Sverige / Full i svenska fängelser – Fångare måste dela cell

Full i svenska fängelser – Fångare måste dela cellUnder våren har överbelastningen av svenska institutioner nått nya rekordnivåer.

"Situationen är spänd, särskilt när det gäller de högsta säkerhetsfaciliteterna", säger Jörgen Von Nordin, ställföreträdande säkerhetschef för fängelse och trupptjänsten, till SVT Nyheter.

Många fångar är nu tvungna att dela upp cellen

. Skälen till överbeläggningen inkluderar den ökade frihetsberövandet som har tagit inmater från interneringscentret till fängelser.

Kontoret i Norrtälje är ett av de högst rankade säkerhetsinstitutionerna i landet och är i princip ständigt överfullt. Bland annat är fångarna dömda för allvarliga sexuella brott, skriver SVT News.

Fångarna tvingas emellertid inte dela cellen ̵

1; för att de är för små.

– Det blir svårare att arbeta, det blir svårare för personalen när den är full och ökar risken för kaos, ångest och oordning, eftersom våra kunder inte brukar vara fulla, vilket är en utmaning Säger Stefan Bengtsson, chef för Norrtäljeanstalten, till SVT Nyheter.

Vill du lägga på kriminella skor? [19659005] Fängelset och prövatjänsten har fått fler bidrag från regeringen, men en stor del av pengarna är avsedd för transport.

Jörgen von Nordin tror att det behövs mer pengar för att expandera befintliga institutioner. Fängelsemedarbetaren anser också att det ska "kontrollera" vilka straff som delas ut till brottslingar.

– Vi tror till exempel att fler människor kan väcka sina meningar med fotfotbollar och detta skulle minska trycket på våra institutioner, säger Jörgen From Nordin till SVT Nyheter.

LÄS MER: Institutioner trångt – nu i Låsta gästrum
LÄS MER: Hålls kvar i Malmö: "Det har inte hänt om tio år."
LÄS MER: Myndigheter i kris möter överfulla fängelsecenter


Source link