Home / Sport / FHM tar hänsyn till restriktioner i Stockholm – Nyheter (Ekot)

FHM tar hänsyn till restriktioner i Stockholm – Nyheter (Ekot)– Nedåtgående trend är trasig och vi är på väg upp igen. Om saker går upp kan vi snart vara i en allvarlig situation igen, säger Björn Eriksson, chef för hälsa och sjukhus i Stockholmsregionen.

Det är från en låg nivå eftersom antalet smittade i Stockholmsområdet nu ökar. Förra veckan testade 2,2 procent av proverna positiva jämfört med 1,3 procent av PCR-prover i regionen veckan innan.

Det är fortfarande tydligt att det finns större social prevalens i Stockholm i alla åldersgrupper, även om det är störst bland de aktiva och bland de äldsta, säger statsepidemiolog Anders Tegnell.

Hälsoavdelningen överväger nu att införa nya begränsningar tillsammans med regionen.

̵

1; Då måste du tänka på mer omfattande åtgärder som du eventuellt bör tillämpa över hela landet, säger Anders Tegnell.

Vilken typ av handling är det?

– I grund och botten vill vi bryta så många infektionskedjor som möjligt, och detta kan göras på olika sätt. Bättre spårning av infektioner eller mer råd om hur man stoppar dem. Vi ska titta på det nu, säger Anders Tegnell.

Även i Dalarna ökar antalet korona smittade snabbt. Infektionen har spridit sig i ishockeylag på både elit- och amatörnivå och påverkar chefer och andra anställda som inte är inblandade i själva spelet. Men vissa speciella lokala begränsningar är för närvarande inte relevanta där, säger statsepidemiolog Anders Tegnell.

– I Dalarna är det tydligt att det finns en spridning bland ungdomar i olika ishockeylag. Ett antal åtgärder har vidtagits. Ishockeylaget håller med om att det är viktigt att göra något åt ​​det. Det finns då anledning att tro att du kan få kontroll på plats utan nya åtgärder, säger statsepidemiolog Anders Tegnell.


Source link