Home / Sport / Elias Petterssons första poäng i Stanley Cup

Elias Petterssons första poäng i Stanley CupFrån: Av Bjurman

släppte:

NEW YORK. Elias Pettersson har de första Stanley Cup-poängen i sin karriär.

Han hjälpte till med ett mål signerat av radarpartnern Brock Boeser när en återfödd Vancouver avslutade sin spelserie mot Minnesota i går kväll.

– Våra bästa spelare kom verkligen fram ikväll, säger tränare Travis Green efter 4-3-segern.

Ibland är utvecklingen snabb. På de två dagarna mellan det första och det andra mötet mellan Canucks och Wild lyckades den förra genomgå ett anmärkningsvärt antal transformationer.

Det som såg ut som ett trasigt och blyg juniorlag på söndagen, utan insikt i den betydande skillnaden mellan vanlig säsongshockey och slutspelet ditto, var ett fullfjädrade playofflag i går kväll: tuff, beslutsam och irrationell.

Så de lyckades försvara sig själva och serien mot de tunga, listiga veteranerna från St. Paul i Minnesota.

– Vårt team reagerar alltid korrekt efter motgang och lär sig alla nödvändiga lektioner, säger tränare Travis Green.

– I det första spelet var vi lite nervösa och detta var särskilt sant för våra bästa spelare. De måste producera för att vi ska bli framgångsrika, och de gick verkligen fram ikväll.

Som Elias Pettersson. Bland annat tillhandahöll han sina första Stanley Cup-poäng i form av bra stöd för målen till hans lagkamrat och radarpartner Brock Boeser.

– Det var mitt första slutspelet och det var riktigt roligt. Jag är så glad att spela med Elias och JT Miller, vi har mycket bra kemi, säger Boeser.

Alex Edler var också ansvarig för mallarna – två jämna – och i groparna såg Jacob Markström till att 32 skott stoppades.

Foto: CODIE MCLACHLAN / TT NEWS AGENCY

släppte:

FORTSÄTT LÄSA


Source link