Home / Ekonomi / E-post visar hur Amazon ville knäcka konkurrenter

E-post visar hur Amazon ville knäcka konkurrenterSom vi tidigare rapporterat håller cheferna för Amazon, Apple, Facebook och Google en utfrågning i det amerikanska representanthuset för att undersöka om de nämnda teknologiföretagen har brutit mot amerikanska konkurrenslagar.

Ett av de misstänkta fallen avser övertagandet av Quidsi av Amazon i november 2010. Företaget sågs som en stor konkurrent på den amerikanska marknaden, och Amazon gjorde just det för att störta konkurrenten. Detta framgår av en serie e-postmeddelanden som mottagits av representanthuset. locka till sig.

Quidsi drev Diapers.com, en webbplats som sålde blöjor till ett lågt pris och hämtade kunder från Amazon. För att locka kunder beslutade Amazon att sälja sina blöjor under inköpspriset, även om företaget kostar upp till 200 miljoner dollar per månad. I slutändan hade Quidsi inget annat val än att gå med på att sälja företaget för 545 miljoner dollar, rapporterar Ars Technica.

Vid förhandlingen sa Amazon VD Jeff Bezos att han inte kom ihåg några detaljer om hur Quidsi-förvärvet gick. Han påpekade också att det inte är ovanligt att erbjuda blöjarabatter eftersom det är en vanlig strategi för att locka kunder.

Läs också: Jeff Bezos tjänade 1

3 miljarder dollar på en dag
Source link