Home / Världen / Brexitpartiet utmanar inte Tories i nyvalet

Brexitpartiet utmanar inte Tories i nyvaletav TT

Foto: Frank Augstein / AP / TT

Nigel Farage meddelade under måndagen att hans parti inte kommer att utmana det konservativa partiet i nyvalet om en månad.

Brexitpartiet vill inte konkurrera med det konservativa partiet, även kallat Tories, om de parlamentsplatser som står som spela spelet i nyvalet i december, meddelar partiledaren Nigel Farage.

Jag har en uttalande säger den brexitören att han inte vill att partier som motsätter sig brexit ska få ecat inflytande.

̵

1; Vi kommer helt och hållet att inrikta oss på platsen som idag innehas av arbetskraft, som fullbordar har mot mot sina soled från 2017, säger han.

Beskedet innebär ett problem mindre för landets premiärminister Boris Johnson. Jag har kommenterat Farage uttalande säger Johnson att han delar Brexitpartiets syn på ett delat parlament som det störst hotet mot brexit.

Uppmärksamhet på en nyval, som kommer att hållas den 12 december, blev Boris Johnsons enda utväg i brexitprocessen efter att underhuset satt käppar i hjulet för hans utträdesplan. Förhoppningen är resultatet av en viktig inträde i EU.

PODD Vad händer med brittiska nyvalet?

Jag nyhetspodden Aftonbladet Daglig prata mot Wolfgang Hansson om nyvalet i Storbritannien, hur det påverkar Brexit och om vem som kan tänkas vinna.

Lyssna: iPhone Acast Spotify 19659024] Eller ⬇️ Klicka på PLAY-short


Source link