Home / Världen / Brexit: Boris "ubåtstrategi" för chanserna att segern ska krympa

Brexit: Boris "ubåtstrategi" för chanserna att segern ska krympaBoris Johnson

Boris Johnsons ledarskap som partiledare och Englands andra premiärminister var nästan ogenomtränglig.

Det var innan han själv trampade på piano

Redan när parlamentsvalet började välja de två huvudkandidaterna var det klart att Boris Johnson hade sin taktik redo.

Han skulle säga och ses så liten som möjligt. Hans ledarskap i den allmänna opinionen var så stor att den tidigare ledaren av Brexit-kampanjen såg offentliga framträdanden som en onödig risk för att han sa de felaktiga sakerna.

Något han är känd för. Motståndarna klagade när han inte var i strid, men Johnsons taktik verkade fortfarande fungera.

Till dess att han började slå sin flickvän Carrie Symonds på parets lägenhet i London. Grannarna hörde bullret (och spelade in det) och ringde polisen om de fruktade att någon skulle bli skadad.

Sedan dess har Johnsons sponsorer, politiska kommentatorer och hans utmanare, statssekreterare Jeremy Hunt, uppmanat Johnson att förklara vad lägenheten handlar om.

Johnson vägrar.

Okända barn

Exakt hur han vägrar att diskutera hur många barn han har eller om han slår dem. Detta är en annan anledning till att hans fitness blir ifrågasatt.

I en sällsynt så kallad exklusiv intervju med BBC, som uppenbarligen ägde rum med kort varsel, sade premiärministern att det var orättvist för sina släktingar och skulle inkludera dem i partiledningsvalet.

] – Jag pratar inte om min närmaste familj, säger Johnson, medan många stör med flickvän, ytterligare bevis på att hans personlighet inte är lämplig som premiärminister. Att han inte har den nödvändiga domen och mentala stabiliteten hos en person som kommer att leda landet på en mycket svår tid.

Familjetronen har stärkt Johsons ubåtstrategi för att hålla ut ur det allmänna ögat så mycket som möjligt. Ju mindre han säger, desto mindre attacker har han. Från tid till gång flyttade han till Downing Street # 10.

Open Debate

Johnson har dragit tillbaka från en debatt på Sky News mot Jeremy Hunt som berodde ikväll, vilket ledde till att stationen skulle avbryta evenemanget. Någonting som har orsakat den vanligtvis begränsade och diplomatiska jakten att anklaga Johnson för att fungera som en feg.

Det rapporteras också att Johnsons pressofficer har klagat på att mötena med partimedlemmar, sk Hustings, är öppna rikstäckande för pressen och borde ske live streaming. Det verkar som om Johnson vill ha minimal exponering för att hindra honom från att utveckla sig och förlora sin kant.

Opinionsundersökningar i det dagliga The Independent säger att Johnson har förlorat mycket av sin ledning efter familiens fall. Minst bland alla väljarna. Men det är medlemmarna i det konservativa partiet som bestämmer.

Samtidigt är Johnson lite som Donald Trump, som kan säga eller göra nästan vad som helst utan att tydligt äventyra hennes popularitet. Johnson gör enkel kontakt med väljarna, talar tydligt, är ganska populär och anses vara utanför etableringen trots att ha deltagit i samma elitskolor som alla andra brittiska premiärministrarna, förutom att han beter sig olika. Många skulle säga slarviga.

Behörigheten är ifrågasatt.

Utanför Storbritannien undrar många hur en politiker som Boris Johnson även kan anses vara landets premiärminister.

Johnson har lovat att Storbritannien kommer att lämna EU senast den 31 oktober. Ny tidsfrist fastställd av EU och hotar att lämna, om nödvändigt, utan Trots att han säger i BBC-intervjun, tänker han inte ett ögonblick att landet kommer att gå av kontrakt.

Jeremy Hunt planerar att skjuta upp tidsfristen, men säger också att han är redo att gå utan kontrakt.

Problemet för alla som blir premiärminister är att de har mycket begränsade möjligheter att påverka resultatet om inte EU plötsligt överger avgångsavtalet och samtycker till att omförhandla det. De 160.000 konservativa partimedlemmarna mottar rösterna i brevlådan i början av juli, de måste bestämma vem som bäst passar för att lösa den gudiska knuten.

Johnson är fortfarande favoriten, men hans andelar faller som hans ubåtstrategi som går i tystnad

av Wolfgang Hansson