Home / Världen / Arresterades på 1970-talet för "störande" inlägg

Arresterades på 1970-talet för "störande" inläggav TT

Foto: Rajesh Kumar Singh / AP / TT

Ayodhya stad i norra Indien.

Över 70 personer arresterades av polisen i Indien misstänks publicera kommentarer på sociala medier, som betraktas som "störande allmän harmoni". Detta hände efter ett kontroversiellt HD-beslut som nyligen gav klarsignalen för byggandet av ett kontroversiellt hinduistiskt tempel i Ayodhya i norr.

Templet ska byggas på platsen för den tidigare århundraden gamla moskén. Denna byggnad revs av fundamentalistiska hinduer 1

992 och orsakade dödliga upplopp. Platsen är viktig för hinduer eftersom det tros att guden Rama föddes i Ayodhya i Uttar Pradesh.

HD: s beslut ansågs vara en stor seger för premiärminister Narendra Modi och hans hinduiska nationalistiska linje.

Personer som arresterades som misstänkta för att ha publicerat "harmonihotande" inlägg på Facebook, Twitter och Youtube. Myndigheterna var tvungna att hantera 8,270 artiklar genom att antingen rapportera dem eller be användaren att radera dem.

Efter beslutet från HD bör muslimska grupper också få ett separat landstycke i Ayodhya för att bygga ett nytt

Narendra Modis BJP-parti anklagas av kritiker av religiösa minoriteter, särskilt landets 170 miljoner muslimer Land som har diskriminerats. Under lägena har muslimernas lynch och lägre kaster, de så kallade daliterna ökat.


Source link