Home / Ekonomi / Anders Lindberg på den stora fusionen: "Det är ett kvalitetsmärke på JKL" | Realtid.se

Anders Lindberg på den stora fusionen: "Det är ett kvalitetsmärke på JKL" | Realtid.seCNC / JKL Communications Agency förenar den New York-baserade globala kommunikationsbyrån Kekst. Storan meddelades tisdagen. Både CNC / JKL och Kekst är en del av det globala franska byråsnätverket Publicis Group, det organ som noteras på Parisbörsen.

Som Realtid.se tidigare rapporterat om fusionen upprätthåller JKL sitt etablerade varumärke och namn i Sverige, men även internationellt känd som Kekst CNC.

JKL var länge en av de svåraste aktörerna bland svenska PR- och PA-organ och finansiell kommunikation. De senaste åren har byrån deltagit i flera byråer, senast förra året med tyska CNC och senast med American Kekst

Annons

Annons

JKL grundades 1985 av Bo Jansson, Anders Kempe och Anders Lindberg, därför namnet som följer av de tre grundarna av efternas initialer. Men kakan var aktiv längre. Byrån grundades 1970 av Wall Streets egen legendariska Gershon Kekst.

Anders Lindberg jobbar fortfarande i byrån som partner i Stockholm.

Vad tycker du om fusionen?

– Det är ett utmärkt kvalitetsmärke från JKL, och det blir spännande att vara med i samma företag Biscuit, men även före CNC, säger JKLs partner och medgrundare Anders Lindberg till Realtid.se

New Yorker Men idag kan den internationella kommunikationsbyrån Kekst beskrivas som en legendarisk skådespelare i finansbranschen, inte minst i Wall Street-ekosystemet när det gäller olika former av finansiell information.

Det är en fullservicebyrå för finansiell kommunikation och företagstjänster. Kontoret tillhandahåller M & A-relaterade tjänster, börsnotering, bolagsstyrning, riskkapitalfonder, krishantering, omstrukturering, investerarrelationer, alternativa investeringar, aktieägaraktivism och fientliga övertaganden.

– Kekst är ett specialiserat företag i vår bransch som delvis har definierat branschen. De var redan i de stora 80-butikerna i USA som att köpa RJR Nabisco och andra liknande butiker. Historiskt har de också arbetat mycket nära med de stora investeringsbankerna och kommersiella advokatbyråerna i New York.

Vad betyder fusionen för JKLs svenska kunder?

– Det kommer inte bli ett stort drama för oss svenska kunder, men det betyder i princip två saker. För det andra ökar vi vår konkurrenskraft för att få viktiga internationella finansiella transaktioner och å andra sidan är vi tveksamma om vårt rekryteringsbjudande och erbjuder möjligheter att arbeta delvis på Wall Street eller i London eller i en annan stad [19659002] – Om vi ​​lyckas med en sådan rekrytering kommer det naturligtvis att stärka våra möjligheter, vilket kommer att gynna alla våra kunder.

– Sammanfattningsvis finns det ingen revolution för JKL, men vi lägger till

Är Keksts färdigheter på något sätt används i finansiell kommunikation av JKL?

– Det kommer att bli en stor och verklig kunskapsutbyte från början. Sedan idag har vi en gemensam webbplats och ett gemensamt intranät. Vi överför också människor mellan våra olika kontor och planerar för det.

Kommer du att få en ny roll i den nya byråen eller fortsätter du som vanligt?

-Nej, det fortsätter som alltid i partnercirkeln, som är förlovad här i Stockholm. Det roliga är också att Göran Persson blir en del av det internationella rådgivande organet.

En rådgivande kommitté med anknytning till den nya byrån tilldelades Big Business. Det kommer att finnas en handfull internationellt kända och tunga namn. Svensk medlem av rådgivningsgruppen kommer att vara tidigare premiärminister Göran Persson, som för närvarande arbetar som konsult med JKL i Stockholm.

Vad är Göran Perssons roll där?

– Det här är en grupp människor som används internt för att hjälpa till med analys och idéer, men också externt för att öppna dörrar, säger Anders Lindberg, fortsätter:

– Det finns många i Sverige, som inte vet exakt vilket enorma internationella nätverk Göran Persson har. Han är känd över hela världen och uppskattad som en föreläsare från sin tid som minister och premiärminister. Men även under sin tid som konsult har han byggt upp ett stort kontaktnät.

Bland andra i den rådgivande gruppen är Matthew Westerman. Han är en av grundarna till MW & L Capital Partners och har tidigare haft stora positioner med Goldman Sachs, HSBC och Rothschild & Co. Det finns också Wolfgang Ischinger, tidigare tysk ambassadör i Washington och London, som nu är chef för Münchens säkerhetskonferens.

Kommer någon från Stockholms kontor att gå till New York och Wall Street?

– Ja, det kommer att bli, men jag kan inte ge dig namn. Vi har länge haft en utbyte med London. Våra medarbetare uppskattar det väldigt mycket.


Source link