Home / World / Frica de Kovesi

Frica de KovesiNumai un naive poete crède inversunarea politicienilor nostri aflati la putere, manifestata cu prilejul candidaturilor la functionia de procuror sef european, an avut la baza or simpla elfuiala, plata unor polite vechi, sau faptul ca nua placut doam they also called Laura-Codruta.

Este kills ca, the pe urma activitatii DNA, multi demnitari din trecut au ajuns sa-si linga ranile, nici macar Nastase, Mitrea sa Hrebenciuc nu au atata forta politica, incat sa declenseze un adequate razboi furibund la nivel european, numai din dorinta de vendetta oricat i-ar roade pe ei aceasta dorinta.

Furia cu care so implicit PSD so striveasca pe Laura Codruta Kovesi now poat fi explicit prin fapte deja consumate, oricat de neplacuta ar fi amintirea lor, ci numai prin ingrijorarea pentru faptele ce ar putea so they consume de acum incolo, this LCK now este completes anihilata.

Now intamplator a fost atata vreme cap de afis in anihilarea ei Dragnea, cel aflat deja dupa gratii pentru fapte savarsite si cercetat in continuous pentru altele banuite, where si Tariceanu, cel scapat ca prin urechile acului, ascuns pe dupa fusta immunitatii parliamentari.

, all parliamentarians are primariilor cum condamnati, cercetati, suspecti sau numai banuiti, care they simt vizati de "fara penali in functii publice", ceea ce pentru ei ar insemna sfarsitul. Este kills ca, ajungand procuror sef european, LCK now se intersecteaza direct cu actvitatile lor, dar nebanuite sunt caile fondurilor europene si, in plus, a preferable pentru ei ca justitia ingenuncheata din Romania so now primeasca nicio mana de ajutor so se ridice din nu

Si chiar daca Romania e codasa la absorbtia de fonduri europene, asta nu inseamna ca nu sunt motive de panica. Lumea's intreaba to my insistent in Romania absorbed at the putine fonduri european, iar your acestea putine unele ajung in destinatii suspected, cazuri semnalate the media, the competitori care se considera dezavantajati sa profesionisti your system, care cum sunt arurjate.

I am inseamna ca cineva se simte cu musca pe caciula pentru ca so facut ca nu vede, altcineva are un ditamai muscoiul pentru ca na verificat, altii n-au checkat, n-au puricat sau pur si simplu au dormit in papuci

Proverb: spune-mi cu cine te imprietenesti, ca sa-ti spun cine esti

Veti intreba poate ce legatura are doamna Dancila cu toate acestea. As zice ca nicuna directa, there indirectly mulled. Daca nu-l angaja pe Tudorel Toader parca anume ca sa scape cu orice pret de LCK, daca nu patrona conflictul lui cu precedent tarii care se opunea revocarii LCK si daca nu patrona interventia la CCR pentru a forta mana precedintelui, poate DNA n-ar Slabind puterea DNA, 1966005] Slabind puterea DNA, which is part of the avaceri ramase in asteptar si poate ar fi cercetat si obtinerea si folosirea fondurilor europene, fix part a job-ului pe care il ava romanca noastra la UE. doamna Viorica Dancila este automat angajata in lupta pro-corruption, chiar daca dance staff now este vizata in friend dosar penal, nici macar suspectata sau banuita. Prin natura functiei sale si prin module cum a actionat, dance i acoperit pe corupti.

Simplul fapt ca a sustinut pana la capat interesele lui Liviu Dragnea, in processul de distruger a justitiei if the instaurare a unui regim de forta, este an argument suficient ca so puna pe dna Dancila intr-un anumit reports the complicated cu phenomenon. I am complicatea y cu atat ma vizibila, cu cat domnia so now so ferit so li se alature pe fata impricinatilor.

La avut consilier de vaza pe Valcov, cel deja condamnat in prima instanta, il are chiar acum sfatuitor pe Miron Mitrea, cel cu pedepasa ispasita pentru luare de mita, a tinut-o ministru a sustinut-o la Brussels pe Rovana Plumb, cea pitita pe dupa imunitatea parliamentari, tine aproape si pe Sevil Shhaideh, aflata in the course of judecare pentru dosarul Belina, il tine ministru pentru mediul de afaceri pe Stefan-Radu Oprea, trimis in judecata pentru evaziune fiscala in 2016, iar list poate continua.

Asta in guvern. Dar doamna Viorica now este numai sefa de governor. He suffers from the party. Now, nimeni cati condamnati, cati cercetati, cati urmariti si cati suspecti sunt per total PSD, there now par sa fie putini.

Doamna Dancila na gresit: in capul ei, exista "prezumtia de vinovatie" . Dar numai in capul ei

In numor lor, a recent recent deputy Catalin Radulescu, see "Mitraliera", care, referindu se la cazul Kovesi, a rostit urmatoral cuvinte in stylul sau caracteristic:

"Now e nici un fel de victorie Este pur si simplu alegerea unui procuror corupt, asa cum am vazut ca se practica in comunitatea europeana, sa fie alesi oameni penali, asa cum sunt numiti de unii, there ca ca numai in Romania este cazul ca sa fie discutii cand e unul penal, in rest now my contraza daca esti penal, poti sa ocupi orice function in orice comunitate europeana. Doamna Kovesi are 4 sau 5 dosare penale "(sic).

Dupa felul cum se exprima, ai zice ca domnul Radulescu an invatat limba romana cu profesoara Dancila de la Videle, cea care spunea joi intr-un stil de cacofonic illiteracy ca "nicio mama sa nu-i may fie frica ca nu va primi salariul" (sic), in winery see intrecea pe sine, informant ca "Exista pre zumtia de vinovatie now they se inteleaga ca o acuz de ceva pe Laura Codruta Kovesi sa ca ma implic in Justice, cred ca Justitia trebuie sa fie independenta ".

Asa va sa zica? Dupa ce a fortat mana precedentelui, recurgand la ajutorul CCR, ca s-o revoce pe LCK, acum nu may vrea sa se implice in Justice? Dupa ce so folosit de Justice ca sa-i rezolve interesele lai Dragnea, acum crede ca Justitia trebuie sa fie independenta?

In opinion, now are drapedul so vorbeasca despre independent judiciary seful unui guvern care la indpartat pe procurorul sef DNA de lupta contra coruptiei in tara sa, obligandu-l so continue undeva unde valorile sunt mai bine apreciate, statul de kills mai bine respectat, iar coruptia cu adevarat combatuta.

Demnitarii, cand gresesc, nu-si cer iertare. Isi dau demisia

Cetateanul de rand, cel care they presa la la nene in noiembrie, if they are anul viitor, they intreaba pe buna dreptate: other intelligent doamna Dancila ca, prin plecarea LCK, Romania pierde o personalitate de mare valore, care pentru munca gigantica dusa in tara ei, a fost apreciata de aproape intreaga Uniune Europeana, where do gonita cu interpret the politrucii patriei sale?

Tragedy lucrurilor sta insa tocmai in faptul ca doamna Dancila, in toata naivitati the ratiune simpla, elementara, si intelege exact ce nu pare sa priceapa: stie ca dance a dat iama in justice ca sa le faca pe plac sefilor sa Dragnea si Taricieanu, dar crede ca i se poate die trecutul cu buretele, daca va recunoaste ca and gresit.

Now, stimata doamna prim ministru. Un demnitar raspunde, now este ca acel copil pe care il iarta mama, daca a devenit cumte dupa pozna facuta si nici ca acel credincios care obtine iertarea pacatelor dac achizitioneaza indulgente de la biserica. Demnitarul, daca a gresit, trebuie sa plateasca.

Inteleg si situatia delicata a doamnei prim ministru. Pana may be ava un singur sef, pe care il asculta orbeste si asta ii dadea o anumita siguranta, or incredare in sine. Acum, so pomenit cu o dry the sefi mult mai intransigenti, may de nerefuzat si my categorici: liderii, liderasii si altii may mici din partid.

Multi din acestia au condamnari la activ, altii tocmai isi asteapta pedeapsa, see judeca, healthy exercise sau judecati. If you do not pay for a job in the country, then if you do not have a student at the Campaign Electoral Campaign, dupa caz.

Cat cost "Planul B"

Siguranta cu care sustine Viorica Dancila ca ajunge precedente al tarii – in ciuda sondajelor care now prevestesc deloc asa ceva – denota cat de constienta este ca depinde numai de ei si cat de hotarata este sa le faca lor pe plac, orice i-ar cere

Iar ei nu-i cer nimic altceva, decat sa-i apere de bratul lung al legii, ceea ce a facut de cand a venit in Guvern, angajandu-l pe justitiarul anti-justie Tudorel Toader, veghind plantarea simpatizantilor PSD prin instante si chiar prin Inalte Curti, patronand infiintarea unei sectii special pentru inspaimantarea magistratilor in sensul ca pot fi judecati daca nu le fac pe plac liderilor de partid si till asa may departe.

Asta i se cere si asta face. There poate ca, a gandul egg, Viorica Dancila may be si alte planuri. Circula de cateva zil prin presa ideea ca doamna Dancila isi face de pe acuma planuri cu privire la propriul viitor, a cazul – forte probabil de altfel – a care n-ar intra in turul doi sau chiar cand, obtinand un scor mizerabil in fata domnului Iohannis, va iesi pleostita dupa alegeri.

O va mai ovationa PSD pe ea dupa asemenea isprava, sau o va scoate ca pe o masea stricata, asa cum la scos pe Geoana sau pe Ponta? Iar, daca o va extra partul, ever unde se va duce? La Videle, whether asphaltate or non-incompatible with your company?

Atata intelepciune o fi avand si doamna Viorica, so-si faca un mic "plan B" pentru caz de avarie. Iar planul B – zic unii – ar fi ca Viorica Dancila sa ajunga to la Brussels, unde cu ajutorul bunei prietene Rovana ar putea obtine macar o pozitie de consilier, sau alta demnitate onorabila, daca mai mult nu se poate.

A aparut recent informatio ca, pentru ajunge european parliamentar, doamna Plumb ar fi platit la partid pentru propria campanie electorala 800.000 euro, bani imprumutati.

Now ca m-ar interesa cand of restitui doamna plumb asemenea suma, the una la la banii, nici ce a facut partidul cu ei, dar vazand cum totul se plateste, ma intreb other cat a costat denigrarea cu atata insistenta a doamnei Kovesi si cine a ramas cu buzele umflate, dupa ce dance a fost sustinuta gratis de romanii protestatari, in plina strada?

Urmareste Ziare. com si pe Facebook! Comments on flux in the user's Facebook page may not be interesting articles on pe Ziare.com.


Source link