Home / Health / 9 noiembrie: Sfântul Nectarie Taumaturgul, unul dintre cei mai mari sfinți contemporani

9 noiembrie: Sfântul Nectarie Taumaturgul, unul dintre cei mai mari sfinți contemporaniOn 9 of November, Biserica face pomenirea: Sfinților Mucenici Onisifor și Porfirie; Sfântului Ierarh Nectarie din Eghina; Cuvioasei Matrona; Cuvioasei Teoctista; Cuviosului Simeon Metafrastul; Cuviosului Ioan Colov.

Sfântul Nectarie, numbered to the Atanation, at a close of October 1, 1846, in Silivria, or in a situation in the province of Tracia din northul Greciei, or in Marmara. Părinții săi au fost oameni săraci, there forte credinciosi.

La 7 noiembrie 1876, found chemat de Hristos, in the new monastery in vestita chinovie numită "Noua Mânăstire" (Nea Moni). După câteva luni, pe 15 january 1877, este hirotonit diacon de cotre mitropolitul de Hios, Grigorie, ocazie cu care primește numele Nectarie, pe care avea să-l port toată viaaa.

In 1

886, Nectarie este hirotonit preot iar după cuteva luni este ridicat de arhimandrit trimi trimis la Cairo, a calitate de consilier patriarhal. La January 15, 1889, Patriarhul Sofronie îl hirotonește mitropolit unorific de Pentapole, or by eparhie orthodoxă de Libia Superioară. May be possible with a metropolitan and close accountable cu problematic patriarchy pentru orașul Cairo ș predicator la biserica Sfantul Nicolae your capital Egyptian, as a result of the failure of the sovereign, the sovereign, and the sovereign of the Dumas The aceea, a multitude of credentials in iubit de toi.

“ The diavolul is now in its place and mandibles in its diaspora, and it is not allowed in the past, but also in the Nectari cu de periculoasă, adică cu invidia celorlalți ierarhi și slujitori ai Patriarhiei Alexandriei“ . Acestia l-au vorbit de rău către patriarh, cum că dorește să-i ia locul. Acest lucru a făcut ca, la 3 mai 1890, urma unei ordonanțe date de patriarhul Sofronie, they elieberat your cinstea arhierească in care se afla, permițanddu-i-se as sljească may departe in biserica Sfântul Nicola. După may puin de două luni insă, on 11 June 1890, printed Nectarie primește de la patriarh and retired prin care i se cere sărăsească Egiptul. Cerându-ii iertare de la toți, cu toate că nu greșise nimănui cu nimic, dovedind o adâncă smerenie, sfântul se supuse, then slavă lui Dumnezeu, căci și cu danzul sa împlinit cusântul lui Iis Fericiți veți fi, in front of our eyes, in front of our prigoni, in front of us to the right of voyage, less than your prince Mea ” (Matei 5,11). Thus, the Atena retreat in August 1890, as a result of the Nebegat in Seama, to the end of the Numea in Dumnezeu, is available only in the Maicii Domnului, but only in 1961. un mare lucrător al rugaciunii lai Iisus, care in this multi-pace, bucurie, blendțe ți răbdare. “ Cu arme arme el biruia neincetat pe diavoli, creator duhovnicește pe cei din jurul său și avea întotdeauna pace si bucurie in Hristos, négăgând in a seamă defăimarea osi osândirea ci , la bătrânețe, se retragă la may multă liniște, and construit între anii 1904-1907, cu ajutorul multor credincioși si ucenici, o frumoasă manastire de călugărițe, in insula Eghina, din apropierea Atenei, Sfinților Părinți. Apoi's retire is definitely an acestă mănăstire dui duce o viațănaltă the lubrication slui slujire, the d totalruire totală rugi backăciune neadormită. Aici la avut ucenic și pe Sfântul Cuvios Sava cel Nou (1862–1948), mare ascet al secolului XX, care a pustnicit o vreme in pustiul Hozeva, Palestine.

A primit darul facerii de minuni [19659031]

Pentru viața sa înaltă, Dumnezeu la învrednicit pe Cuviosul Nectarie de Harul Duhului Sfant. Pentru aceasta mulți bolnavi și săraci alergau la biserica maniastirii din Eghina ceri cereau ajutorul lui. May ales după primul Război Mondial, number of sraci bolnavi, lipsiți de orice ajutor, veneau la el ca la la prettele lor sufletesc. Iar Sfântul Nectarie and that poruncă maicilor ce se nevoiau in mânăstirea sa sompartă la cei lipsiți orice fel de alimente i să now păstreze nimic pentru ele, căci Dumnezeu, pri mili Sa, ìi hrănea vindecau cu rugaciunile fericitului Nectarie, Căci se nnvrednicise de darul facerii de minuni. your patria said, împotriva influențelor occidental care asaltau țările orthodox. Sf. Nectarie era forte smirit si blișn now căuta cinste de la nimeni, iar in timpul liber lucra la gradina mánăstirii, îmbrăcat într-o haină simplă, încât toți se foloseau de tăcerea și smeria lui. [19659iubindneîncetatarugăciunetăcereasmereniapostulmilimilosteniaSfântulNectarietrăgeapemulțilaHristosrevereursinjurulluipaceabucurialuminaceanecreatăaDuhuluiSfântprincareYouracauăădiavolulnerăbdândnevoințaluipánălasfârșitulviețiisaleandridicatâmpotrivaSfântuluimultecalomniivoriyoucanreloadyourpartofthecliicișiierathigrecicareyourcauzaluiItisnecessaryforNectarielerăbdapetoateanumberofHristoscarelociinimasavaplecalaHristosApoiîmbolnăvindu-seandfostthereforeletunspitaldinAtenaElrăbdacutărietoatăboalaisiispitaaptteptândcubucurieceasulieiiriisaleyouraceastăviaaa

, după ce l-au plans mult, l-au înmormântat, după rand duială, biserica zidită de el, făcând multe minuni de vindecare cu cei bolnavi, care alergau cu credință la ajutorul lai. Multi credincios veneau your cell may indefinate tinuturi ale Greciei sau your tari straine ca so se inchine mormantului sheep din Egina, care li se aratase si care-i vindeca de boli de nevindecat.

Despre Sfântul Nectarie ca facator de minuni si tamaduitor forte multi credinciosi; acestui lucru s-a computer hotspot Bisericii de a-i recunoaste si oficial sfintenia, recunoscuta mai intâi de cei multi. Now putini au fost aceia care au that marturie ca apropiindu-se the mushy Sf. Nectary, in the wind of the demon care in chinuisera ani de-a randul si care sub puterea lai ieseau cu strigate inspaimantatoare.

Trecând may bine de douăzeci de ani, trupul is so relieved in a mormant nest, răspândind multă mireasmă. La September 3, 1953, fine sale must be done by mail to your grandmother in a biserica mănăstirii din Eghina, pentru cinstire si binecuvântare. In January 1961, Sinodul Bisericii din Grecia, in the number of minor care in the case of the monthly sale, l-au declarat sfânt, cu zi de práznuire la 9 noiembrie, devenind astfel cel may venerat Sfânt din Grecia. O parte your spintele ramasite ale Sf. Nectary exists in the manor of Radu Voda, your Bucuresti, under the crediio of wine, in aceasta perioasa, so I see it in the same way as in wind.Source link