Home / Vitenskap & Teknologi / Toyota ønsker å måne

Toyota ønsker å måneToyota vil lage en hydrogenbil som ikke bare er en annen verden – det går faktisk til en annen verden.

Hvordan har Toyota blitt funnet hittil? Faktisk bør de lage en måneskytter, det vil si et kjøretøy å rulle rundt på månen.

Nei, det er ikke i begynnelsen av april eller noe slikt.

Verdens største bilmerke har inngått en avtale med Japans nasjonale romforskningsorganisasjon JAXA

– Bilindustrien har lenge vært i drift med "hjemlandet", sier Toyota-presidenten Akio Toyoda.

̵

1; Men fra nå av, i lys av globale klimautfordringer, må vi nå tenke på begrepet "hjemmeplan" hvor vi alle lever, fordi dette blir et viktig konsept.

Toyota, som hittil har vært veldig lunkent for elbiler, vil dermed bidra til å redde jorden.

Det inkluderer også å undersøke utenomjordiske miljøer, og internasjonal romfart er et viktig punkt i klimagruppen.

Japans svar på NASA, JAXA, er veldig ung og ble grunnlagt for bare 15 år siden. Men nå føler de at voksne er nok til å hjelpe i rommet og vil utvikle teknologi for internasjonal romfart.

En ting de har til hensikt å hjelpe med, er såkalte røvere, disse kjøretøyene som kan rulle rundt i fremmede verdener som månen og Mars 19659003

Bygg en rover er en ganske oppgave.

– Månens tyngdekraft er en sjette av det på jorden. Og så har månen et komplekst terreng med krater, steiner og åser. I tillegg er miljøet utsatt for strålings- og temperaturforhold som er mye vanskeligere enn de på jorden. Som et ultrahøyt vakuummiljø, sier JAXAs visepresident Koichi Wakata.

– For en omfattende menneskelig utforskning av månen, er en rover som kan reise mer enn 10.000 kilometer i slike miljøer en nødvendighet. Toyotas plassbevegelseskonsept oppfyller slike krav. Toyota og JAXA har i fellesskap studert konseptet bemannet rover siden mai 2018, legger han til.

Toyota Vice President Shigeki Terashi ser frem til utfordringen.

– Vi kan forholde oss til ny teknologi til elektrifiserte biler, for eksempel brenselceller og teknologi som vi bruker til autonome biler, i et slikt måneprosjekt. Toyota mener at hvis vi skal oppnå bærekraftig mobilitet på jorden, vil det innebære omfattende bruk av elektrifiserte biler, som hybrid, oppladbar hybrid, batteridrevet og brenselcelle elektrisk. For elektrifisering representerer brenselcellebatterier en uunnværlig teknikk, sier han.

Toyota, som nevnt, har vært lunken for elektriske biler, men kom allerede i 2014 med Mirai hydrogenbil.

– Brenselcellebiler har en eiendom som reduserer utslippene av skadelige stoffer, og vi vil videreutvikle denne eiendommen.

Konseptet for månen bilen er 6 meter lang, 5,2 meter bred og 3,8 meter høy, om størrelsen på to minibusser. Feltet er 13 kvadratmeter og er designet for to personer.

Og ja det er naturlig drevet av hydrogen.

Her er flere bilder:

Følg car24 på Facebook

Les også:


Source link