Home / Buitenland / Trump roept de VN op om China verantwoordelijk te houden voor …

Trump roept de VN op om China verantwoordelijk te houden voor …Dinsdag riep de Amerikaanse president Donald Trump de VN op om “China verantwoordelijk te houden voor zijn acties” in verband met het coronavirus.

“Toen het virus zich begon te verspreiden, verbood China binnenlandse vluchten terwijl het vliegtuigen toestond China te verlaten en de rest van de wereld te infecteren”, zei Trump in een opgenomen verklaring op de Algemene Vergadering van de VN. . “De Chinese regering en de Wereldgezondheidsorganisatie, die vrijwel wordt gecontroleerd door China, hebben ten onrechte gezegd dat er geen bewijs was van overdracht van het virus tussen mensen.”

; Volgens Trump zouden de VN China daarom ter verantwoording moeten roepen voor zijn daden.

Trump viel China ook aan in verband met het milieubeleid van het land. Hij beschuldigt China van overbevissing, het dumpen van plastic in de oceanen en het vrijkomen van recordhoeveelheden kwik. “Degenen die de uitzonderlijke milieuprestaties van Amerika aanvallen terwijl ze de vervelende vervuiling van China negeren, zijn niet geïnteresseerd in het milieu. Ze willen Amerika gewoon straffen en dat zal ik niet toestaan, zegt de president.

Trump valt China regelmatig aan als bakermat van het coronavirus. Volgens hem heeft Peking te weinig gedaan om de crisis te beperken en verspreiding van het virus te voorkomen. De president spreekt daarom bewust over het Chinese virus, tot grote woede van de Chinese heersers.

De Chinese president Xi zei op zijn beurt in zijn opgenomen toespraak dat de strijd tegen het virus niet mag worden misbruikt voor politieke doeleinden. Covid-19 zal niet de laatste wereldwijde crisis zijn, “dus we moeten samenwerken”, stelde hij. Xi riep de wereld op zich tot de wetenschap te wenden om de pandemie te bestrijden. De Chinese leider beloofde Chinese coronavaccins voor iedereen beschikbaar te stellen.


Source link