Home / Gezondheid / Nieuwe op DNA gebaseerde technologie leidt sneller tot voedselvergiftiging

Nieuwe op DNA gebaseerde technologie leidt sneller tot voedselvergiftiging Top "title =" Top "/> </div>
<p>	<!-- InstanceBeginEditable name=

Dankzij een nieuwe onderzoeksmethode heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) ontdekt dat 20 patiënten ziek werden door een listeria-bacterie in vleesproducten van het bedrijf Offerman. technologie maakt het mogelijk om het exacte DNA van de listeria-bacterie te bepalen, door deze gegevens op te slaan en bevindingen te vergelijken, is het mogelijk om vaker de bron van een infectie te vinden, en de nieuwe techniek wordt nu gebruikt voor listeria- en salmonella-infecties, maar kan voor veel meer bacteriën worden gebruikt.

Eind juli ontving de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) voor het eerst een signaal dat er mogelijk een probleem met Listeria was bij het vleesverwerkende bedrijf Offerman. het RIVM en Wageningen Food Safety Research menselijke besmetting met de bacterie koppelen aan monsters van Offerman n.

Als een patiënt een listeria-infectie blijkt te hebben, is er een meldingsplicht. Een monster wordt verzameld en op cultuur geplaatst. De teelt gaat naar het RIVM. Het RIVM onderzoekt welke stam van Listeria erbij betrokken is. Elke stam heeft een uniek DNA-profiel. Als er meer patiënten zijn met een infectie met een bacterie met hetzelfde profiel, komt de bacterie uit dezelfde bron. Elk jaar neemt de NVWA duizenden monsters voedsel in supermarkten en fabrieken. Als ze listeria vinden, wordt hun DNA opgeslagen in een database.

In 201

8 is bekend dat 78 patiënten zijn geïnfecteerd door de listeria-bacterie. Hieronder staan ​​7 zwangere vrouwen. Vier volwassenen zijn gestorven. In 2017 raakten 115 patiënten besmet, waaronder 3 zwangere vrouwen. Twee baby's werden dood geboren. Tien volwassenen zijn gestorven. In 2016 waren 96 patiënten ziek. Hieronder staan ​​7 zwangere vrouwen. Een van hen had een miskraam, 2 baby's werden dood geboren en 1 baby ontwikkelde sepsis en stierf. 8 volwassenen stierven ook.

bron: RTL News, 09/11/19

 terug "title =" back "/> </div>
<p> <!-- einde gobackbutton -->
</div>
<p> <!-- einde div tekst --></p>
<p>    <!-- InstanceEndEditable --> </div>
</pre>
<script async src=
Source link