Home / Buitenland / Hong Kong beleeft een van de meest gewelddadige dagen sinds pr …

Hong Kong beleeft een van de meest gewelddadige dagen sinds pr …De politie schiet op een demonstrant, een man die verandert in een menselijke fakkel en het verkeer dat vastloopt in de stad. Hong Kong beleefde een van zijn meest gewelddadige en chaotische dagen in vijf maanden van democratieprotesten op maandag.

Demonstranten reageerden heftig op een Facebook-video die liet zien hoe een politieagent een demonstrant van dichtbij in het district Sai Wan Ho op maandagochtend ten noordoosten van Hong Kong Island schoot. Op verschillende plaatsen in de grote stad bouwden demonstranten blokkades op. Vandalen beschadigde metrostations en bedrijven beschuldigd van het spelen met de lokale overheid of Beijing.

Een gemaskerde man bespoot zelfs een andere man met een ontvlambaar product. De man werd getransformeerd in een menselijke fakkel. De video met de gewelddadige afbeeldingen werd gefilmd met telefoons en verspreidde zich snel op sociale media.

De politie beschuldigde een demonstrant ervan verantwoordelijk te zijn voor de feiten. Ze beschuldigde ook de "rebellie" van verschillende andere gewelddaden, zoals het gooien van een Molotov-cocktail in een trein. De demonstranten daarentegen beschuldigden de buitensporige kracht van de politie.

Dagelijkse demonstraties

De Britse ex-kolonie worstelt al vijf maanden met de ergste politieke crisis sinds de terugkeer naar China in 1

997. is bijna dagelijks op straat en de demonstraties worden steeds gewelddadiger.

Inwoners van Hong Kong komen massaal naar de lokale overheid en de toenemende invloed van China op Hong Kong. De politie sloeg de demonstranten regelmatig in elkaar, wat ook een protest tegen politiegeweld is.


Source link