Home / Sport / Gilbert: “BK was uiteindelijk als een junior race: leuk, maar vermoeiend” BK wielrennen

Gilbert: “BK was uiteindelijk als een junior race: leuk, maar vermoeiend” BK wielrennenMet Jelle Wallays en Tosh Van der Sande had Lotto-Soudal twee renners voorop. Toch achtervolgde het signaal van de volgwagen naar zijn mannen de kopgroep. Op 50 km van doel was het duidelijk dat het gat niet meer gedicht kon worden en trok de ploeg zich terug.

“Het Belgisch kampioenschap is altijd een vreemde wedstrijd”, antwoordde Philippe Gilbert na afloop. “Het was vandaag niet anders en eigenlijk heb ik nooit iets anders geweten.”

“De meeste teams hadden een man in de aanval. Wij ook. Met Van der Sande en de Wallays hadden we ook jongens die kans maakten op de titel.”

Toch ging Lotto op zoek naar zijn eigen teamgenoten. “We wilden wat dichter bij de kopgroep komen”

;, zei Gilbert. ‘En misschien van de achtergrond naar voren sluipen.’

“Dat is niet echt gelukt. We zaten binnen iets meer dan een minuut vast. Toen kwamen ineens de individuen naar boven, zoals Jasper Stuyven, Greg Van Avermaet, ikzelf en noem maar op. Dylan Teuns was ook bij ons. Ik vergelijk hoe Vanaf toen het ging. “Een beetje een race voor de junioren. Het was best leuk op zich, maar ook vermoeiend. Ik heb mijn conditie hier nieuw leven ingeblazen, want vandaag was het weer een heel zware race.”

Sep Vanmarcke kreeg applaus van fans die het veld op waren gegaan. Hij reed ook langs zijn eigen huis, zijn vrouw en kinderen. Hij eindigde uiteindelijk 57e op 1’45 “van Belgisch kampioen Dries De Bondt.

“Dit BK was een heel vreemde wedstrijd”, zei Vanmarcke na afloop. “Omdat Jens Keukeleire en ik pas met twee begonnen op EF Pro Cycling, moesten we de hele dag heel aandachtig rijden en erbij springen om een ​​vroege pauze te nemen.”

“En dan kom je ineens in een situatie terecht waarin een grote groep anders is, maar elk team had een man in zich. In het peloton keken ze elkaar aan tot de voorsprong op een gegeven moment 5 minuten was.”

Lotto-Soudal voerde vervolgens het tempo op in het peloton. “In het begin was het erg heftig totdat ze net zo snel explodeerden”, zegt Vanmarcke. ‘Waarom hadden ze het gat in de eerste plaats zo groot gemaakt?’

“Eigenlijk zat de hele race vol vreemde acties. Deceuninck-Quick Step begon ook aan het einde te achtervolgen. Ik wil niemand de schuld geven. Ik was er zelf niet. Ik marcheerde ook, want anders was de race helemaal voorbij. Ik wilde je iets laten zien. “We zaten eigenlijk vrij snel in een verliezende positie.”


Source link