Home / Wetenschap & Techniek / Gelekt: officiële Google Pixel 5-weergaven verschijnen online

Gelekt: officiële Google Pixel 5-weergaven verschijnen onlineGoogle Pixel 5
Renderen via WinFuture.

Een lancering in de Benelux is waarschijnlijk niet mogelijk, maar Google Pixel 5 belooft sowieso een interessante smartphone te worden.

De officiële weergaven van Google Pixel 5 zijn een week voor het hardware-evenement van Google op 30 september gelekt. Op zich is dit geen verrassing, want om de een of andere reden kan het technologiebedrijf zijn smartphones niet geheim houden. De eerste afbeeldingen van Pixel 5 verschenen zelfs in februari online.

In februari toonde een YouTube-video van Front Page Tech de eerste afbeeldingen van Google Pixel 5 en de specificaties zijn voor het grootste deel geen geheim meer. Volgens het Duitse WinFuture kunnen we bijvoorbeeld een FHD + 90Hz 6,0-inch OLED-scherm verwachten met een resolutie van 2340 × 1080 en een beeldverhouding van 19,5-9.

Pixel 5-specificaties lekten ook

Intern vinden we een batterij van 4000 mAh, een Qualcomm Snapdragon 765G-processor met 5G-ondersteuning, 8 GB RAM en 128 GB opslag. Als het om camera’s gaat, kunnen we OIS (beeldstabilisatie) en Dual-Pixel autofocus verwachten. Het is voornamelijk een Sony IMX 363 sensor van 12,2 megapixels met een hoek van 77 graden. Een 16 megapixel ultrabrede 107-graden camera wordt ook meegeleverd om de installatie van dubbele camera’s te voltooien. De selfiecamera is 8 megapixels. Het geheel draait natuurlijk op Android 11.

Al deze informatie wordt bevestigd tijdens het hardware-evenement van Google op 30 september. Eerder werden ook details over een nieuwe Chromecast met Google TV en een Nest Audio uitgelekt. Google Pixel 5 kost bij lancering waarschijnlijk 629 euro.
Source link