Home / Economie / Europese aandelenmarkten zullen waarschijnlijk hoger openen

Europese aandelenmarkten zullen waarschijnlijk hoger openen(ABM UN-Dow Jones) Europese aandelenmarkten zullen naar verwachting woensdag hoger openen. IG verwacht een openingszege van 52 punten voor de Duitse DAX, plus 18 punten voor de Franse CAC 40 en een stijging van 36 punten voor de Britse FTSE 100.

De Europese aandelenmarkten gingen dinsdag uit elkaar na de neergang van maandag, toegeschreven aan de angst voor nieuwe maatregelen om het coronavirus te beheersen, aangezien het aantal infecties blijft stijgen.

De Britse aandelenmarkt was volatiel nadat de Britse regering verdere maatregelen tegen het coronavirus had aangekondigd, die minder streng waren dan sommigen hadden gevreesd.

“Het lijkt erop dat de koopjesjagers vandaag met volle kracht zijn verschenen”

;, zei marktanalist David Madden van CMC Markets na de aanval van maandag.

Frankrijk en Spanje kampen ook met een groeiend aantal besmettingen met het coronavirus. Dit zal leiden tot beperkingen die bescheidener, gerichter en vaak regionaaler zijn dan de eerdere blokkades van de eerste golf van het virus in Europa in het voorjaar. “We verwachten dat dit het algemene economische herstel zal temperen, maar het zal niet van de rails worden gedrukt”, zegt Berenberg-econoom Holger Schmieding.

Als het om financieel nieuws ging, was het een rustige dag. Madden verwacht ook een rustige handel op Wall Street, terwijl Fed-voorzitter Jerome Powell en minister van Financiën Steven Mnuchin de financiële situatie uitleggen aan een financiële commissie van het Huis van Afgevaardigden.

ECB-bestuurslid Fabio Panetta zei dinsdag dat het voor de centrale bank beter is om teveel dan te weinig te stimuleren. De uitspraak was mogelijk bedoeld om de verwachtingen voor meer monetaire huisvesting later dit jaar te verhogen.

Macro-economisch gezien leek het consumentenvertrouwen in het eurogebied in september negatief te zijn gedaald, van min 14,7 naar negatief 13,9.

bedrijfsnieuws

Het Duitse verhuurbedrijf Grenke sloot 7,3 procent hoger. Het aandeel daalde onlangs na beschuldigingen van onregelmatigheden in de rekeningen van een kaartverkoper.

TUI heeft de capaciteit aangepast voor het komende winterseizoen en wil de kosten met bijna een derde verlagen. Het aandeel sloot 0,9 procent lager in Londen.

Kone heeft zijn vooruitzichten voor dit jaar verbeterd na een beter dan verwacht derde kwartaal. Vooral in China was de verkoop van apparatuur hoger. Daarnaast wordt in China opnieuw groei verwacht in de markt voor nieuwe apparatuur. Het aandeel groeide met 2,6 procent.

In Amsterdam liet ING na het forse verlies van maandag geen herstel zien van min 0,8 procent. ING ging maandag ten onder na berichten over een nieuwe grote witwaszaak bij de Poolse dochter ING Bank Slaski.

Deutsche Lufthansa onderneemt verdere stappen om de coronacrisis het hoofd te bieden, waaronder een verdere vermindering van de vloot en het personeelsbestand, meldde de Duitse luchtvaartmaatschappij. De beurskoers daalde met 4,4 procent.

In Amsterdam ging ook Air France-KLM naar de rode 4,4 procent. Het aandeel van Ryanair daalde met 2,2 procent en easyJet met slechts 0,1 procent.

Euro STOXX 50 3164,13 (+ 0,10%)
STOXX Europa 600357.55 (+ 0,20%)
DAX 12.594,39 (+ 0,41%)
CAC 40 4772,84 (-0,40%)
FTSE 100 5829,46 (+ 0,43%)
SMI 10355,57 (+ 0,29%)
AEX 540,78 (+ 0,89%)
BEL 20 3.220,88 (-0,42%)
FTSE MIB 18.895,59 (+ 0,54%)
IBEX 35 6.648,60 (-0,65%)

AMERIKAANSE AANDELEN

Wall Street opent woensdag iets hoger, volgens Amerikaanse futures.

Amerikaanse aandelenmarkten sloten dinsdag hoger na vier dagen van verliezen. Investeerders hebben coronavirusinfecties over het hoofd gezien die over de hele wereld toenemen en de groeiende spanningen in Washington, en halen bijzonder grote technologiefondsen op.

De sterke stijging van de technologie-aandelenmarkt van Nasdaq was toe te schrijven aan een minderheid van aandelen, aangezien de meeste aandelen daalden.

De besluitvormers van de Federal Reserve hebben dinsdag opnieuw een beroep gedaan op het Congres om meer geld vrij te maken om de economie te helpen. Minister van Financiën Steven Mnuchin zei dat het Witte Huis graag een akkoord wil bereiken met beide partijen in het Congres.

Investeerders vrezen dat de consumptie-uitgaven zullen dalen zonder nieuwe extra steun voor werkloze Amerikanen. “Het is belangrijk voor de Amerikaanse economie dat consumenten hun sociale voordelen blijven ontvangen”, aldus Sophie Chardon, marketingstrateeg van Lombard Odier. “Het consumentenvertrouwen is nog steeds erg kwetsbaar.”

Vermogensbeheerder Ben Kirby van Thornburg Investment Management sluit niet uit dat de markten dit jaar al hun hoogtepunt hebben bereikt. De marktexpert verwacht meer volatiliteit bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen.

Op macro-economisch niveau was het relatief rustig met alleen bestaande huizenverkopen in de VS voor augustus, die zoals verwacht een lichte stijging lieten zien.

bedrijfsnieuws

Tesla lijkt zich in te zetten om zelf accu’s voor zijn elektrische voertuigen te produceren, maar zal dat pas vanaf 2022 in grote volumes kunnen doen. Dat zei CEO Elon Musk maandagavond in een aantal tweets. Tesla hield dinsdag zijn jaarvergadering en zijn zogenaamde batterijdag.

Musk sloot de verwachtingen op Twitter enigszins af door te benadrukken dat het “buitengewoon moeilijk” is om zelf in grote aantallen batterijen te produceren. Het Tesla-aandeel sloot 5,5 procent lager. Na de beurs is het aandeel iets gestegen.

Concurrent Nikola steeg met 3,4 procent en herstelde zich maandag licht van de prijsdaling. Het bedrijf kreeg een forse prijsverlaging bij Deutsche Bank. Oprichter Trevor Milton heeft nu ontslag genomen nadat Hindenburg Research zijn bedrijf beschuldigde van fraude.

Amazon.com steeg 5,7 procent na een verhoging van de richtprijs.

Intel heeft licenties gekregen van de Amerikaanse overheid om bepaalde producten te blijven leveren aan Chinese Huawei Technologies. Dat heeft een woordvoerder van de Amerikaanse chipfabrikant dinsdag aan persbureau Reuters bevestigd.

De Verenigde Staten hebben Huawei op de zwarte lijst gezet omdat het technologiebedrijf gegevens zou doorgeven aan de Chinese overheid. Dit verbod maakt het voor Amerikaanse leveranciers moeilijk om zaken te doen met Huawei. Intel-aandelen wonnen 0,4 procent.

Nike opent de boeken na de beurs. Volgens marktanalist van CMC Markets, David Madden, suggereert het recordniveau dat het aandeel vorige week bereikte dat beleggers hoge verwachtingen hebben van de prestaties van het afgelopen kwartaal. Nike-aandelen sloten 3,3 procent hoger.

Vaccinex daalde met 58 procent nadat het biofarmaceuticum de beoogde doelen niet had bereikt met een fase 2-studie van een behandeling voor de ziekte van Huntington.

S&P 500-index 3.315,57 (+ 1,05%)
Dow Jones-index 27.288,18 (+ 0,52%)
Nasdaq Composiet 10.963,64 (+ 1,71%)

AZIË

De Aziatische aandelenmarkten waren woensdag vooral lager, met een verlies van 0,4 procent voor de Japanse Nikkei en een stijging voor het Chinese Shanghai Composite.

Nikkei 225 23.271,36 (-0,4%)
Shanghai Composiet 3.275,09 (+ 0,0%)
Hang Seng 23713,97 (-0,0%)

EVALUEREN

De euro / dollar werd verhandeld op 1,1679. Toen de Amerikaanse aandelenmarkten dinsdag sloten, bewoog het valutapaar nog op 1.1710 en toen de Europese aandelenmarkten sloten, stonden er nog 1.1705 op de platen.

USD / JPY Yen 105.06
EUR / USD Euro 11679
EUR / JPY Yen 122,70

MACRO-AGENDA:
00:30 Index voor samengestelde inkoopmanagers – september vlpg. (Japans)
06:30 Economische groei – tweede raming tweede kwartaal (NL)
08:00 Consumentenvertrouwen GfK – oktober (Dld)
09:00 Economische groei – tweede kwartaal (Spa)
09:15 Index voor samengestelde inkoopmanagers – september vlpg. (Van)
09:30 Index voor samengestelde inkoopmanagers – september vlpg. (Dld)
10:00 Index voor samengestelde inkoopmanagers – september vlpg. (EUR)
10:30 Index voor samengestelde inkoopmanagers – september vlpg. (UK)
13:00 Hypotheekaanvragen – wekelijks (VS)
15:45 Index voor samengestelde inkoopmanagers – september vlpg. (VS)
16:00 Corona steunt de Fed in Congress (VS)
16:30 Oliemagazijn – wekelijks (VS)

ZAKENNIEUWS:
00:00 General Mills – Cijfers eerste kwartaal (VS)

ABMFNABM Financieel Nieuws; info@abmfn.nl; Redactie: +31 (0) 20 26 28999.

Deel dit artikel via:Source link