Home / België / Cannabisplantage verstopt in kelder onder kippenschoen

Cannabisplantage verstopt in kelder onder kippenschoenAfgelopen vrijdag ontdekte de politie een wietplantage op een oorspronkelijke locatie in Puurs-Sint-Amands. In een kelder onder een kippenkoe vonden ze ongeveer 700 cannabisplanten.

Bewaakte burgers van Puurs-Sint-Amands waarschuwden de politie voor verdachte activiteiten in een kippenschoen. Op basis van enkele getuigenissen bleef de lokale politie in Klein-Brabant afgelopen vrijdag de Zeutestraat doorzoeken

Er was een "kippenschoen" op de site waar een soort valluik met ladder toegang gaf tot een kelder. Beneden vond de politie ongeveer 700 cannabisplanten.

Een 23-jarige en een 29-jarige man werden ook gevonden tijdens de huiszoeking, beide vanuit Antwerpen. Ze werden vrijdag geleid voor de onderzoeksrechter in Mechelen die besloot hen te arresteren. Ze verschijnen dinsdag voor de kamer van de raad.

De officier van justitie in Antwerpen verspreidt een persbericht over de opmerkelijke ontdekking, omdat ze de aandacht willen vestigen op de rol die burgers kunnen spelen bij het omgaan met dergelijke vormen van criminaliteit.


Source link