Home / Buitenland / Australische havenkrokodil in het oog om zichzelf te redden

Australische havenkrokodil in het oog om zichzelf te redden Australische havenkrokodil in oog om zichzelf te redden

Illustratie.

Foto: Shutterstock

Een Australiër is erin geslaagd zichzelf te bevrijden van de klauwen van een krokodil door deze in het oog te prikken. De feiten gebeurden op een afgelegen veehouderij in het uiterste noorden van Australië. Lokale media meldden maandag.

Een krokodil viel de man aan, een 54-jarige parkwachter die op zondagavond niet werkzaam was in Captain Billy's Landing, een afgelegen strand en camping, op het schiereiland Cape York, in de staat Queensland , meldde het Australische persbureau AAP. De man viste alleen aan de oever van de rivier toen een krokodil uit het water sprong, hem in zijn been beet en zijn hand greep. De man beval het oog van de krokodil om het los te laten, meldde de hulpdiensten.

“De patiënt was in staat om de ogen van de krokodil te visualiseren zodat de krokodil vrijkwam. De patiënt kon uit het gebied ontsnappen, "zegt Warren Martin van de Royal Flying Doctor Service, de ambulancedienst.

Nadat hij zichzelf had bevrijd, moest de man nog een uur naar zijn buurman rijden. De twee reden nog eens 45 minuten naar de nabijgelegen veehouderij Bramwell, waar de Royal Flying Doctor Service hem ophaalde en naar een Cairns-ziekenhuis vloog.

De man raakte ernstig gewond, maar zijn toestand is stabiel, zegt het ziekenhuis. Hij heeft ernstige verwondingen aan zijn armen en benen. "Er zijn niet veel inwoners van Cape York die zo'n interactie met een krokodil kunnen vertellen," zegt Martin. De krokodil zal waarschijnlijk worden gevangen en verwijderd, zegt het ministerie van Milieu van Queensland.


Source link