Home / Buitenland / Australië bereidt zich voor op 'een van de gevaarlijkste dagen …

Australië bereidt zich voor op 'een van de gevaarlijkste dagen …De Australische brandweer heeft gewaarschuwd dat dinsdag waarschijnlijk "een van de gevaarlijkste dagen in de geschiedenis" zal zijn vanwege de bosbranden die het land vernietigen.

In de staat New South Wales woeden nog zestig branden op maandag, waarvan er veertig niet onder controle kunnen worden gebracht. Er zijn ook meer dan vijftig branden in Queensland, West-Australië en Zuid-Australië.

Zie ook. Doodeng: Met de brandweer kun je een rit in de bosbrand bekijken

Emergency State uitgelegd

In New South Wales werd de noodsituatie van maandag voor een week verklaard. De weersomstandigheden zullen de komende dagen verslechteren en hoge temperaturen, lage luchtvochtigheid en sterke wind worden verwacht. Hierdoor zullen de branden zich verder uitbreiden.

De brandweer heeft gewaarschuwd dat het "de gevaarlijkste bosbranden zijn die het land ooit heeft gezien". Vooral op dinsdag wordt een rampzalige situatie verwacht, omdat uit voorzorg meer dan zeshonderd scholen hun deuren sluiten.

"Blijf in godsnaam uit de buurt van bosrijke gebieden," zei premier Gladys Berejiklian. “Vraag onze beslissing niet. Luister gewoon naar jezelf en je familie. We willen dat de mensen veilig zijn. "

  Australië bereidt zich voor op" een van de gevaarlijkste dagen in de geschiedenis "van catastrofale bosbranden

Foto: EPA-EFE

  Australië bereidt zich voor op" een van de gevaarlijkste dagen in de geschiedenis "van catastrofale bosbranden

Foto: EPA-EFE

Slachtoffer

Sinds vrijdag zijn drie mensen gestorven en zijn bijna tweehonderd huizen verwoest door de vlammen. Vanwege de onvoorspelbaarheid van de branden sluiten de autoriteiten de mogelijkheid van meer gewonden niet uit.

Sindsdien is bijna een miljoen hectare land vernietigd.

  Australië bereidt zich voor op "een van de gevaarlijkste dagen in de geschiedenis" van catastrofale bosbranden

Foto: AFP

<img src = "https://static.nieuwsblad.be/Assets/Images_Upload/2019/11 /11/4714af30-047f-11ea-a5dc-88dd132df140_web_scale_0.0795387_0.0795387__.jpg?maxheight=513&maxwidth=767&scale=both "width =" 767 "height =" 468 "alt =" Australië bereidt zich voor op "een van de gevaarlijkste dagen" in de geschiedenis "van catastrofale bosbranden [19659009] Foto: EPA-EFE

 Australië bereidt zich voor op" een van de gevaarlijkste dagen in de geschiedenis "van catastrofale bosbranden

Foto: EPA-EFE


Source link